fbpx

Konflikten i Nagorno-Karabakh

Krigen i Artsakh
#BefriKrigsfanger #VågnOpDanmark #StopFolkemord

Den 27. september
– Krigen blev genstartet

Aserbajdsjan og Tyrkiet har indledt en stærk militær offensiv mod den armenske befolkning i Artsakh (Nagorno-Karabakh).

Den 9. november
– Våbenhvileaftale
I kølvandet på erobringen af Shusha, blev en våbenhvile aftale underskrevet af præsidenten for Aserbajdsjan, Ilham Aliyev, premierministeren for Armenien, Nikol Pashinyan og Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Udførte aktiviteter i Danmark

Der er løbende forskellige arrangementer i Danmark, hvor man kan komme helt tæt på den dansk-armenske befolkning og høre mere om situationen i Armenien og Kaukasus.

Aserbajdsjan er ikke et land, hvor det er klogt at være i opposition - så forsvinder man

5. september 2017

Befolkningen i Artsakh vil blot have fred i deres eget territorie.

Artsakh (Nagorno-Karabakh) er et område, hvor størstedelen af befolkningen er kristne etniske armeniere, der lever i fred og demokrati.

Aserbajdsjan derimod er et diktatorisk land, hvor presidentens familie har siddet på tronen i over 30 år.

Her er en kort oplysende dokumentar omkring den nuværende konflikt.

Igennem årtusinder har den armenske befolkning boet, levet og døbt deres børn i Artsakh

Hvad er formålet med denne side?

Aserbajdsjan indledte den 27. september en voldsom militær offensiv mod Artsakh, og det tog os ikke lang tid at opdage, at mediernes fremstilling af krigen var præget af en misforstået neutralitet, hvor parterne blev ligestillet. 

Der er forskel på at være et land, som angriber og vedligeholder den militære aggression, og så være et land, som forsvarer sig og kæmper for retten til frihed og selvbestemmelse.

Det blev desuden tydeligt for os, at der på de sociale medier florerer en del aserbajdsjansk og tyrkisk propaganda og fake news. 

Med denne hjemmeside ønsker vi vha. forskellige events, oplysningskampagner og meget mere at være med til at udbrede danskernes kendskab til Artsakh-krigen, så de kan tage stilling til den på et oplyst grundlag.

Desuden ønsker vi at påvirke det danske mediebillede, så vi forhåbentlig når ud til vores politikere, som kan hjælpe os med til at lægge pres på Tyrkiet og Aserbajdsjan til at gå tilbage til forhandlingsbordet i stedet for at forsøge at finde en løsning på slagmarken. 

Vi ønsker, at armenierne i Artsakh får lov at leve i fred.

 

Aserbajdsjan er ikke et land, hvor det er klogt at være i opposition - så forsvinder man

5. september 2017

Instagram